NK Junior Moto Racing

MOTORCLUB ASSEN E.O. IS GESTOPT MET DE ORGANISATIE NK JUNIOR MOTO RACING

Met ingang van 2021 is Motorclub Assen en Omstreken niet langer verantwoordelijk voor de organisatie en promotie van het NK Junior Moto Racing.
Aan voortzetting in 2021 stelt de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging, de KNMV, de voorwaarde dat het KNMV-bureau een aantal taken in de organisatie overneemt. Aan deze voorwaarde wil Motorclub Assen en Omstreken niet voldoen. De organisatie en promotie van wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Junior Racing was de afgelopen drie jaar in handen van de Motorclub, in samenwerking met LDP International b.v..

Vanaf 2018 hebben de Motorclub en LDP International b.v. de schouders onder de organisatie gezet en op een goede en prettige manier samengewerkt. Deze formule wil de Motorclub niet loslaten. Motorclub Assen en Omstreken en LDP International b.v. danken de deelnemers, ouders, officials en de KNMV voor de plezierige samenwerking.
De afgelopen drie jaar was de KNMV verantwoordelijk voor wedstrijdtechnische zaken , zoals tijdschema’s, klasse-indelingen, reglementen, tijdwaarneming en technische keuringen. Motorclub Assen e.o. was verantwoordelijk voor het operationele en promotionele gedeelte, zoals ontvangst, inschrijvingen, baancommissarissen, op- en afbouw van het evenementterrein. LDP International b.v. werkte ondersteunend aan de Motorclub op het gebied van organisatie, promotie en communicatie.

Begin 2018 bracht de Motorclub Assen en Omstreken in overleg met de KNMV alle juniorklassen samen in één kampioenschap met één wedstrijdkalender; het NK Junior Moto Racing. Er werd bewust gekozen een aantal evenementen uit te breiden naar een volledig weekend met trainingen en kwalificaties op de zaterdag en warming-ups en races op de zondag. Het doel was om iets meer spreiding in het programma te creëren en tijd in te plannen voor workshops en trainingen. De noodzakelijke informatie voor de (potentiële) deelnemers, maar ook voor fans, journalisten en andere geïnteresseerden, werd gepubliceerd op een centrale website, www.juniorracing.nl. Voor de communicatie van de wedstrijden en promotie van het kampioenschap werd de focus verlegd van de traditionele motormedia naar distributie van videomateriaal via de sociale netwerken van de deelnemers en voor het kampioenschap in het leven geroepen eigen kanalen.


 

In het NK Junior Moto Racing strijden jongens en meisjes vanaf 6 jaar om het Nederlands kampioenschap motorracen in 6 categorieën.


Gedurende acht races komt Nederlands top talent aan de start. Verschillende coureurs rijden inmiddels op internationaal top niveau.

NK Junior Moto Racing - MC assen 

 

Meedoen met evenementen?

Alle leden en donateurs kunnen zich aanmelden voor evenementen om dienst te doen. Ieder op basis van zijn of haar niveau en/of ervaring.
Op deze website en in het clubblad 'Kontaktpunten' staan regelmatig oproepen voor vrijwilligers.

 

Motorclub Assen en Omstreken op Facebook

Motorclub Assen en Omstreken op Instagram