WK IJsspeedway

Bij aanvang van het jaar meteen een spektakelstuk van jewelste. Het WK IJsspeedway en de Internationale wedstrijd om de Roelof Thijs Bokaal.

Voorafgaand aan het wereldkampioenschap onder auspiciëen van de wereldmotorbond FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) op de zaterdagavond en de zondagmiddag is er op vrijdagavond de wedstrijd om de Roelof Thijs Bokaal. Vernoemd naar de beroemde Asser ijsracer.
De trainingen zijn op donderdag en vrijdag.
De speciale motoren (1 cilinder 500cc viertakt JAWA, 55 pk) met zo'n 360 vlijmscherpe spikes in de banden behalen een topsnelheid van tegen 120 km/u. De motoren hebben GÉÉN rem.
Alle wedstrijden worden verreden op de 400 meter baan in dé schaatstempel van Nederland; Thialf in Heerenveen.

Op vrijdagavond komen er 24 coureurs uit doorgaans wel 8 tot 10 naties aan de start. Door middel van een knock-out systeem worden 24 heats gereden. Door het afvalsysteem blijven er uiteindelijk 4 coureurs over die in de laatste heat gaan strijden om er met de felbegeerde bokaal vandoor te gaan.
Zaterdag en zondag staan in het teken van het WK. 16 (en 2 reserve) coureurs gaan de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk punten in de afzonderlijke finales (finale 8 & 9) te bemachtigen. Omdat Heerenveen aan het eind van de wk serie op de kalender staat wordt de wereldkampioen in Heerenveen bekend.

 

 

 

NK Junior Moto Racing

MOTORCLUB ASSEN E.O. IS GESTOPT MET DE ORGANISATIE NK JUNIOR MOTO RACING

Met ingang van 2021 is Motorclub Assen en Omstreken niet langer verantwoordelijk voor de organisatie en promotie van het NK Junior Moto Racing.
Aan voortzetting in 2021 stelt de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging, de KNMV, de voorwaarde dat het KNMV-bureau een aantal taken in de organisatie overneemt. Aan deze voorwaarde wil Motorclub Assen en Omstreken niet voldoen. De organisatie en promotie van wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Junior Racing was de afgelopen drie jaar in handen van de Motorclub, in samenwerking met LDP International b.v..

Vanaf 2018 hebben de Motorclub en LDP International b.v. de schouders onder de organisatie gezet en op een goede en prettige manier samengewerkt. Deze formule wil de Motorclub niet loslaten. Motorclub Assen en Omstreken en LDP International b.v. danken de deelnemers, ouders, officials en de KNMV voor de plezierige samenwerking.
De afgelopen drie jaar was de KNMV verantwoordelijk voor wedstrijdtechnische zaken , zoals tijdschema’s, klasse-indelingen, reglementen, tijdwaarneming en technische keuringen. Motorclub Assen e.o. was verantwoordelijk voor het operationele en promotionele gedeelte, zoals ontvangst, inschrijvingen, baancommissarissen, op- en afbouw van het evenementterrein. LDP International b.v. werkte ondersteunend aan de Motorclub op het gebied van organisatie, promotie en communicatie.

Begin 2018 bracht de Motorclub Assen en Omstreken in overleg met de KNMV alle juniorklassen samen in één kampioenschap met één wedstrijdkalender; het NK Junior Moto Racing. Er werd bewust gekozen een aantal evenementen uit te breiden naar een volledig weekend met trainingen en kwalificaties op de zaterdag en warming-ups en races op de zondag. Het doel was om iets meer spreiding in het programma te creëren en tijd in te plannen voor workshops en trainingen. De noodzakelijke informatie voor de (potentiële) deelnemers, maar ook voor fans, journalisten en andere geïnteresseerden, werd gepubliceerd op een centrale website, www.juniorracing.nl. Voor de communicatie van de wedstrijden en promotie van het kampioenschap werd de focus verlegd van de traditionele motormedia naar distributie van videomateriaal via de sociale netwerken van de deelnemers en voor het kampioenschap in het leven geroepen eigen kanalen.


 

In het NK Junior Moto Racing strijden jongens en meisjes vanaf 6 jaar om het Nederlands kampioenschap motorracen in 6 categorieën.


Gedurende acht races komt Nederlands top talent aan de start. Verschillende coureurs rijden inmiddels op internationaal top niveau.

NK Junior Moto Racing - MC assen 

 

Dutch Moto Classic

De Dutch Moto Classic is een wedstrijd meetellend voor de Moto Trophy.

Het Duitse Klassik Motorsport is de hoofdorganisator en promotor van deze serie. Samen met Klassik Motorsport organiseren wij alweer enkele jaren de Dutch Classic op het TT Circuit.

 Willem Heijkoop op zijn 50 cc Kreidler uit 19XX in de Dutch Moto Classic

De wedstrijdserie kent een zeer groot deelnemersveld (> 500) en bestaat uit diverse klassen. Van tweetakten tot viertakten, van tweewielers tot driewielers, van 50cc tot 1000cc. Veelal uit de 80er en 90er jaren.

Meer info vind je op Klassik Motorsport. 

 

 

 

TT Nightride Assen

 

UNIVÉ TT NIGHTRIDE

Inschrijving gestart!
 
Met meer dan 1000 motoren rijden door het Asser centrum.

TT Nightride Assen - MC Assen

In één lint met diverse motoren door de binnenstad rijden. Dat is het ingrediënt voor een waar spektakel.
Langs de afgezette route met duizenden enthousiaste mensen langs de kant die maar blijven applaudisseren.
Ook in 2020 organiseren wij weer deze TT Nightride voorafgaand aan de TT op vrijdagavond 26 juni. Deelname is gratis.

Voor meer info, aanvangstijden en inschrijving gebruik onderstaande knop.
Schrijf je in en save the date!

 

 

TT Nightride Assen 26 juni 2020

 

TT Toertocht

Motoport Assen TT Toertocht

Op de vrijdag voor de TT organiseren wij de Motoport Assen TT Toertocht.
Wij stippelen ieder jaar weer een mooie en unieke route uit. Want als geen ander kennen wij de mooiste wegen en plekjes in de provincie Drenthe.

TT Toertocht Assen - MC Assen

De circa 175 kilometer lange route, die start vanaf De Bonte Wever in Assen, wordt aangeduid met routeborden en voert langs vele interessante en leuke plekjes die zeker de moeite waard zijn om even te stoppen.
De route is de dag voor aanvang ook voor GPS te downloaden.

Motoport Store - MC Assen

Meer informatie en de mogelijkheid voor aanmelden via onderstaande knop.

 

 

Meedoen met evenementen?

Alle leden en donateurs kunnen zich aanmelden voor evenementen om dienst te doen. Ieder op basis van zijn of haar niveau en/of ervaring.
Op deze website en in het clubblad 'Kontaktpunten' staan regelmatig oproepen voor vrijwilligers.

 

Motorclub Assen en Omstreken op Facebook

Motorclub Assen en Omstreken op Instagram