WK IJsspeedway

Bij aanvang van het jaar meteen een spektakelstuk van jewelste. Het WK IJsspeedway en de Internationale wedstrijd om de Roelof Thijs Bokaal.

Voorafgaand aan het wereldkampioenschap onder auspiciëen van de wereldmotorbond FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) op de zaterdagavond en de zondagmiddag is er op vrijdagavond de wedstrijd om de Roelof Thijs Bokaal. Vernoemd naar de beroemde Asser ijsracer.
De trainingen zijn op donderdag en vrijdag.
De speciale motoren (1 cilinder 500cc viertakt JAWA, 55 pk) met zo'n 360 vlijmscherpe spikes in de banden behalen een topsnelheid van tegen 120 km/u. De motoren hebben GÉÉN rem.
Alle wedstrijden worden verreden op de 400 meter baan in dé schaatstempel van Nederland; Thialf in Heerenveen.

Op vrijdagavond komen er 24 coureurs uit doorgaans wel 8 tot 10 naties aan de start. Door middel van een knock-out systeem worden 24 heats gereden. Door het afvalsysteem blijven er uiteindelijk 4 coureurs over die in de laatste heat gaan strijden om er met de felbegeerde bokaal vandoor te gaan.
Zaterdag en zondag staan in het teken van het WK. 16 (en 2 reserve) coureurs gaan de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk punten in de afzonderlijke finales (finale 8 & 9) te bemachtigen. Omdat Heerenveen aan het eind van de wk serie op de kalender staat wordt de wereldkampioen in Heerenveen bekend.

WK IJsspeedway Heerenveen

 

 

WK IJsspeedway en de Internationale wedstrijd om de Roelof Thijs Bokaal

 

Meedoen met evenementen?

Alle leden en donateurs kunnen zich aanmelden voor evenementen om dienst te doen. Ieder op basis van zijn of haar niveau en/of ervaring.
Op deze website en in het clubblad 'Kontaktpunten' staan regelmatig oproepen voor vrijwilligers.

 

Motorclub Assen en Omstreken op Facebook

Motorclub Assen en Omstreken op Instagram