WK IJsspeedway

Bij aanvang van het jaar meteen een spektakelstuk van jewelste. Het WK IJsspeedway en de Internationale wedstrijd om de Roelof Thijs Bokaal.

5, 6 & 7 april 2024. IJsstadion Thialf in Heerenveen

 

 

Voorafgaand aan het wereldkampioenschap onder auspiciëen van de wereldmotorbond FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) op de zaterdagavond en de zondagmiddag is er op vrijdagavond de wedstrijd om de Roelof Thijs Bokaal. Vernoemd naar de beroemde Asser ijsracer.
De trainingen zijn op donderdag en vrijdag.

De speciale motoren (1 cilinder 500cc viertakt JAWA, 55 pk) met zo'n 360 vlijmscherpe spikes in de banden behalen een topsnelheid van tegen 120 km/u. De motoren hebben GÉÉN rem. Remmen gaat door de enorme compressie 'op de motor'.
Alle wedstrijden worden verreden op de 400 meter baan in dé schaatstempel van Nederland; Thialf in Heerenveen.

Op vrijdagavond wordt gereden in het format van 24 of 16 coureurs. Bij het format met 24 coureurs met doorgaans wel meer dan 8 naties aan de start wordt gereden middels een knock-out systeem. Er worden 24 heats gereden. Door het afvalsysteem blijven er in de laatste heat uiteindelijk 4 coureurs over die gaan strijden om er met de felbegeerde Roelof Thijs Bokaal vandoor te gaan. In het format met 16 coureurs, dat ook in het wereldkampioenschap wordt gebruikt, worden er 20 heats gereden, vervolgens 2 semi finales met de beste 8. De 2 beste van elke semi finale gaan door naar de uiteindelijk finale.

Zaterdag en zondag staan in het teken van het wereldkampioenschap. 16 (+ 2 reserve) coureurs gaan dan de strijd met elkaar aan. Omdat Heerenveen aan het eind van de wk serie op de kalender staat wordt de wereldkampioen in Heerenveen bekend.

WK IJsspeedway Heerenveen

 

 

WK IJsspeedway en de Internationale wedstrijd om de Roelof Thijs Bokaal

 

Meedoen met evenementen?

Alle leden en donateurs kunnen zich aanmelden voor evenementen om dienst te doen. Ieder op basis van zijn of haar niveau en/of ervaring.
Op deze website en in het clubblad 'Kontaktpunten' staan regelmatig oproepen voor vrijwilligers.

 

Motorclub Assen en Omstreken op Facebook

Motorclub Assen en Omstreken op Instagram